Compromís lamenta que l’alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón, no haja permès fer preguntes en el ple ordinari del mes de gener, celebrat ahir dijous, a ciutadans de Catarroja davant la possibilitat que tragueren a relluir temes que para ella anaven a ser incòmodes, entre ells la situació interna en la Policia Local, les gratificacions dels funcionaris o el caos existent entre les falles.

El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, considera que l’alcaldessa de Catarroja “no governa per a tots, sinó que ho fa només per al corrent més conservador del seu partit que ahir va eixir a relluir amb discursos antiabortistes que van en la línia més conservadora de la conferència episcopal”.

Monzó ha exigit a l’alcaldessa que actue de manera democràtica i que permeta que tots els ciutadans puguen parlar lliurement en el ple municipal. Compromís demanarà per escrit una nova reforma del reglament municipal perquè la presidència no puga actuar arbitràriament i segons els seus interessos polítics. Segons Monzó “no és democràtic i lògic que l’alcaldessa de la localitat puga decidir, qui pot intervenir en el ple i qui no, coartant la llibertat d’expressió”.