El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, assegura que els 7 regidors de barri existents actualment no han plantejat ni una proposta en els tres anys que portem de legislatura i que les opinions dels ciutadans no són tingudes en compte  perquè la política de participació ciutadana es redueix a la “visita al despatx de la sra. alcaldessa”. Compromís ha pogut observar com la majoria de les queixes presentades en 2013 tarden més d’un mes a ser contestades, generalment no es resolen els problemes i el regidor de barri no és el que contesta, fins i tot en algun cas se li ha preguntat directament sobre el tema en un ple i no eren coneixedors.

Monzó considera que: “El PP de Catarroja fa política d’aparador i de cara a la galeria perquè de les reclamacions i suggeriments dels veïns no s’obre ni tan sols un expedient de seguiment, només existeix el nombre de queixes realitzades per barris que queda molt bonic per fer una estadística i després una nota de premsa de l’equip de govern on es tiren flors amb les polítiques de participació ciutadana”. Compromís lamenta que algunes decisions urbanístiques s’hagen pres sense tenir en compte als ciutadans i que s’imposin decisions importants de manera autoritària sense alternatives i sense consens.

El PP està acostumat a governar sense consultar els ciutadans per aquest motiu des de Compromís s’ha exigit a l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, polítiques participatives, fòrums ciutadans i consultes perquè en els propers projectes del municipi els ciutadans puguen opinar i es priorizen les inversions segons les necessitats. Monzó ha posat com a exemple la peatonalització d’alguns carrers del casc històric de la població que es va a realitzar sense plantejar alternatives a l’aparcament de vehicles o la reforma de les piscines del poble. L’equip de govern ha decidit, unilateralment, reformar la piscina del barri de les barraques sense consultar abans l’opinió dels ciutadans i tot això després de gastar-se els diners a fer el projecte i la connexió de la piscina coberta nova que estava projectada en l’Avinguda de la Diputació i que ara ha estat descartada, unilateralment, per l’equip de govern.