Jesús Monzó, portaveu de Compromís, denuncia que un any després d’aprovar-se una moció en la qual l’Ajuntament de Catarroja es comprometia a catalogar les obres d’art existents en les dependències municipals, algunes peces, la majoria guardonades amb els premis Vila de Catarroja d’escultura o pintura, es troben en el sòl, sota escales o simplement abandonades en diferents dependències municipals, sense que existisca una catalogació i un control de les peces, així com criteris clars d’ubicació.

Monzó considera que: “és molt greu i depriment que l’Ajuntament “balafie” els diners de tots els ciutadans amb contractes “a dit” amb empreses amigues, així com en propaganda electoral i que, en canvi, no dispose de personal competent i de mitjans, segons afirma la mateixa alcaldessa, per a poder abordar un compromís plenari”. Monzó considera que s’està fent una política cultural d’amiguisme, sense tenir en compte els artistes locals, el teatre amateur i el valor patrimonial del municipi. Monzó considera que el regidor de Cultura ha de ser de cultura i no sols de “música”, la música forma part de la cultura però no és l’única cultura que es genera en un municipi. El PP amb l’excusa de la crisi s’ha carregat part dels premis literaris i ha sigut “incapaç” de reconduir-los i reactivar-los, per no parlar del teatre amateur, que no existeix, o de les instal·lacions abandonades de la Casa de la Cultura.

Monzó considera “lamentrable” i “vergonyós” que l’alcaldessa de Catarroja no es preocupe d’executar i complir allò acordat en els plens. Sens dubte el PP està fent possible que els plens i el que allí s’acorda siga un “frau” a la democràcia i a la soberania del poble. El PP de Catarroja està “burlant-se de la cultura i dels ciutadans de Catarroja” perquè no s’han pres les mesures oportunes per a protegir les obres i posar-les en valor com es va acordar fa un any a proposta del grup municipal de Compromís. El regidor de cultura i l’alcaldessa, s’afirma dónes de Compromís, estan permetent el desprestigie de moltes obres per les quals s’ha abonat una quantitat de diners en concepte de premis.