L’any 2012 l’Ajuntament de Catarroja va signar un préstec ICO amb el Banc Santander, dins del Fons de Pagament a Proveïdors, per fer front a 3.296.404,25 euros de factures impagades i que estaven als calaixos. Algunes d’estes factures portaven anys pendents de pagament i en la majoria dels casos l’equip de govern simplement es va limitar a amagar-les i a no comptabilitzar-les.

Segons Compromís, les condicions d’este préstec eren tan perjudicials per al municipi (vora el 6% d’interés i dos anys de carència) que a dia de hui s’han amortitzat només 403.012 euros de la quantitat prestada però els catarrogins han hagut de pagar 477.900 euros d’interessos.

“Mentre es feien retallades en serveis com la neteja viària de més de 100.000 euros, els catarrogins hem pagat més en interessos al Banc Santander del que hem aconseguit disminuir el deute del préstec en estos dos anys” ha denunciat Jesús Monzó, portaveu de la coalició a Catarroja i ha afegit: “L’equip de govern no pot excusar-se en allò de l’“herència rebuda”, perquè tant les factures impagades que ens han portat a esta situació com la contractació d’este préstec en unes condicions tan perjudicials per als catarrogins són responsabilitat exclusiva del Partit Popular. I és que amb determinades polítiques econòmiques irresponsables passa com als casinos: la banca sempre guanya”.