Compromís per Catarroja ha revelat que en l’últim inventari de patromoni de l’Ajuntament de la localitat es comptabilitzen conceptes que no només no aporten, sinó que resten patrimoni al municipi. Segons Martí Raga, regidor de la formació, subratlla que segons l’inventari, en 2013 “es va considerar com una alta els 70.800 € que l’Ajuntament va pagar pel projecte d’aparcament subterrani de la plaça del Mercat, una obra que va ser descartada i que mai es farà”. En la mateixa línia *Raga assenyala que “en 2011 es va comptabilitzar com una alta els 23.600 euros que va costar la defensa jurídica d’un recurs contra el projecte Nou Mil•lenni, també descartat i tombat per la justícia”.

Un reial decret de l’any 1986 obliga els ajuntaments a rectificar anualment l’inventari del seu patrimoni. Això inclou els immobles i també qualsevol un altre ben patrimonial, des de les pistoles de la policia local als ordinadors o fotocopiadores, passant per les obres d’art. Segons Raga “a pesar que cal corregir les altes i les baixes patrimonials cada any, en el ple ordinari d’octubre l’Ajuntament de Catarroja va aprovar l’actualització dels últims tres anys alhora”.

Independentment de l’obligació de l’Ajuntament d’actualitzar anualment l’inventari del patrimoni, l’examen de la documentació de l’expedient constata que les inversions han caigut en picat: si en 2011 el patrimoni va créixer en 3.4 milions d’euros, en 2013 només ho va fer en 0.8 milions d’euros, “la qual cosa posa en evidència que la política d’inversions del Partit Popular és una quimera”, segons Raga, per a qui “estos inventaris, que coincideixen amb esta legislatura de majoria absoluta del PP, són una autòpsia de la política de l’equip de govern i posen en evidència que la política d’inversions de Soledad Ramón s’ha limitat al malbaratament de recursos públics”.