L’Ajuntament de Catarroja ha atorgat hui a la pintora Antonia Mir el títol de filla predilecta de la localitat. En un acte institucional celebrat a les 12 hores a la Sala de Plens del consistori s’ha rendit homenatge a l’artista, en presència de representants de tots els partits de la corporació i nombrosos catarrogins i catarrogines que han volgut sumar-se al reconeixement.

L’alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, acompanyat per la primera Tinent d’Alcalde, Lorena Silvent, ha expressat el seu agraïment a Antonia Mir per haver contribuït “a l’engrandiment i el prestigi del poble”. Monzó ha sigut l’instructor de l’expedient del nomenament.

El títol fa honor a tota una vida dedicada a la cultura. Antonia Mir va començar l’any 1949 els seus estudis de Pintura i des d’aleshores ha portat el nom de Catarroja per tot el món. L’obra de l’artista ha estat present a ciutats com Madrid, Venècia, Lisboa, París, Santiago de Xile, Nova York i Brussel·les.

En l’actualitat, la pintora és membre de la Real Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València i Medalla d’Honor de la Universitat de València per la seua trajectòria artística. A més, encapçala la Fundació Antonia Mir –dedicada a l’impuls de la cultura i el mecenatge– que patrocina el premi de pintura Milagros Mir, i compta a Catarroja amb el seu propi museu, amb més de 260 obres.

Aprovació per unanimitat
Fa vora un any es van començar els tràmits per reconéixer l’artista com a filla predilecta de la vila. Després de redactar el document que es requereix per tal d’acreditar els mèrits per a rebre el títol, el 27 de juliol del 2017 la Corporació Municipal va aprovar per unanimitat la proposta.

A l’acte, la pintora ha destacat la important vida cultural de Catarroja, remarcant la importància d’esdeveniments com els Premis Vila de Catarroja o el Certamen de Bandes. “La nostra cultura és l’orgull del nostre poble”, ha expressat.

Jesús Monzó, ha insistit en la necessitat “d’homenatjar a una persona que ha portat el nom de Catarroja per on ha anat i ha contribuït a la cultura, tant amb la seua obra, com per la seua tasca de mecenatge”. “A més, cal dir que Antonia Mir es converteix en la primera dona que rep este títol”, ha afegit.