Catarroja torna a esdevenir punt de trobada per a músics i amants del jazz amb la VII edició del Festival Sifasol. Entre el dilluns 2 i el divendres 6 de juliol pel municipi passaran algunes de les figures més importants del panorama jazzístic actual.

Així, les nits a Catarroja s’ompliran de nou de música amb les actuacions de Fabián Barraza Django’s Quartet, Jerez-Texas, Valencia Art Quartet, Sis veus per al poeta i Thaïs Morell Quintet. Totes elles seran a les 22 hores a la Plaça de la Llotgeta.

La formació de Barraza serà l’encarregada d’obrir el festival el dilluns 2. El madrileny presenta en esta ocasió un espectacle basat en el repertori clàssic del Hot Club de France, incorporant el violí al seu clàssic trio per tal d’emular el so del grup format per Django Reinhardt amb el violinista Stéphane Grapelli.

La nit del dimarts 3, prendran el relleu Jerez-Texas, trio conformat per la guitarra flamenca de Ricardo Esteve, el violoncel de Matthieu Saglio i la bateria de Jesús Gimeno. La complicitat de 15 anys compartint escenaris es fa notar en l’espectacle de Jerez-Texas, que amb les seues melodies enganxoses de segur no deixarà a ningú indiferent.

Valencia Art Quartet presentarà, per la seua banda, el seu projecte América el dimecres 4. Ángel García i Miguel López a la percussió i María Rita Primo i Jordi Nogués al piano recorreran de sud a nord el continent americà a través de les obres de Gershwin i Bernstein.

Nit Estellés
A més, el Festival Sifasol també acollirà el dijous 5 la Nit Estellés, en homenatge al poeta de Burjassot. Així, a les 21 hores s’organitzarà un sopar de cabasset i es llegiran alguns dels poemes de Vicent Andrés Estellés.
A continuació, a les 22, actuaran Sis veus per al poeta, grup conformat per les cantadores valencianes Patxi Ferrer, Mª Amparo Hurtado i Lola Ledesma; la cantant i guitarrista Eva Dénia, la multi-instrumentista i exmembre d’Al Tall, Maribel Crespo i la cel·lista Merxe Martínez. La formació presentarà un espectacle que uneix els versos d’Estellés i la música tradicional valenciana.

Per últim, la IV edició del Sifasol tancarà amb l’actuació del quintet de Thaïs Morell. Els diversos viatges al voltant del món han deixat petjada en la música d’esta brasilera que actuarà acompanyada per Ales Cesarini al contrabaix, Mariano Steimberg a la percussió, Alberto Palau al piano i Francisco Blanco al saxo i la flauta.