Compromís demana una comissió d’investigació per a esclarir si es va vulnerar la llei de patrimoni durant les excavacions de la Vil·la Romana

El grup municipal de Compromís, a través del seu portaveu, Jesús Monzó, ha demanat a l’alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón, i al regidor de cultura, David Nácher, que convoquen una comissió d’investigació urgent que permeta saber qui és el responsable que parteix de la Vil·la romana i la seua necròpoli hagen estat destruïdes amb la construcció d’un centre educatiu, segons va manifestar obertament l’arqueòloga encarregada de les excavacions durant una conferència realitzada a Catarroja durant les festes locals a la qual no va assistir cap membre de l’equip de govern.

Monzó considera lamentable que la pròpia alcaldessa de la localitat no sàpia amb certesa on es troben les restes trobades en aquella Vil·la quan ella també era responsable perquè ja formava part de l’equip de govern. Soledad Ramón va posar en dubte els estudis i les afirmacions realitzades per l’arqueòloga que va realitzar les cates durant els anys 2007 i 2008, dient que això era mentida. Monzó ha anunciat que arribaren on hàgen d’arribar per a descobrir per quina la Conselleria va permetre la construcció d’un centre educatiu en una zona d’altíssim valor arqueològic quan existien altres zones on es podria haver traslladat, això sí, a consta de sòl urbanitzable. Així mateix, Compromís també exigeix saber com es van obtenir els permisos de la Direcció general de Patrimoni per a construir el centre educatiu si els informes dels professionals ho desaconsellaven.

L’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, va afirmar en el ple no saber, exactament, on es troben els materials que en el seu moment es van arreplegar per al seu posterior estudi. Per la seua banda, el regidor delegat de Cultura, David Nácher, no va obrir la boca, no sabem si per desconeixement o per desídia.

Compromís també ha anunciat que traslladarà aquestes preguntes i exigirà explicacions en les Corts Valencianes a la Conselleria de Turisme, cultura i esport a través del seu grup parlamentari.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *