L’Ajuntament de Catarroja ha presentat la tercera Campanya del projecte de conscienciació ciutadana sobre la separació de residus promoguda en col·laboració amb Valoriza Serveis Mediambientals. Es tracta de la campanya “Ara que els tenim tots cal gastar-los”, el principal objectiu dels quals és conscienciar a la població per a la correcta separació de residus.

En aquest sentit, i amb la idea de reforçar el missatge de la separació i el posterior reciclatge, es continua incidint en la importància d’utilitzar els contenidors de recollida correctament, i més concretament el contenidor marró d’orgànica. D’aquesta manera, a través de diferents accions, es busca conscienciar a la ciutadania de Catarroja en la necessitat de separar bé en les seues llars els residus i depositar-los en els contenidors corresponents, incidint de la mateixa manera en les conseqüències de no fer-ho, “Hem de ser conscients del que ens costa tant mediambientalment com econòmicament quan no fem una separació correcta en cada contenidor”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

Entre les accions que es duran a terme per un equip d’educació ambiental, dirigides a tots els col·lectius, es troben les pròpies de street màrqueting on es visibilitzaran, en l’hall de l’Ajuntament, a través d’una cridanera caixa de cristall transparent, els costos reals de no reciclar correctament, tant mediambientalment, com la repercussió en l’economia domèstica. Es traslladarà informació a la ciutadania en diversos formats de carrer, on poder reflexionar sobre els impactes de les nostres accions.

A més, es realitzaran rutes ciutadanes porta a porta que reforcen el missatge de la importància de realitzar una correcta separació dels residus. També s’impartiran tallers adaptats als escolars d’ESO en els quals, d’una manera directa i adaptada als seus interessos, es reforçarà el missatge de la importància que té el reciclatge buscant la implicació de l’alumnat de Catarroja.

Entre altres accions s’impartiran cursos de formació als treballadors de la contracta actual, Valoriza medi ambient perquè puguen ser referents de la ciutadania. Comptar amb els treballadors per a obtindre ajuda i informació.

“A Catarroja hem aprovat un Pla Local de Residus que marca el camí per als pròxims cinc anys en què volem arribar a reciclar el 60% en pes dels residus. Així complirem les normatives estatals i europees, complirem amb el medi natural, millorarem el nostre entorn més pròxim i podrem en marxa una part de l’economia circular”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient