L’Ajuntament de Catarroja ha obert el termini per a participar en la 42 edició dels Premis Vila de Catarroja. Un certamen que guardona les millors aportacions a la cultura des de diverses vessants. Enguany els premis recullen diferents modalitats de poesia, narrativa juvenil i literatura infantil.

“Podem dir que Catarroja s’ha convertit en una referencia cultural, consolidada fa temps amb els Premis Vila de Catarroja i amb diferents activitats que permeten a la ciutadania local i a la comarca accedir a un ampli ventall de possibilitats d’alt nivell sense haver d’entrar a València, un luxe amb el que treballem dia a dia per a continuar creixent i consolidar”, afirma Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “Ens trobem amb una nova edició il·lusionant dels Premis Vila perquè impulsar la cultura sempre és un acte d’emocions i també d’energia per a una societat que necessita que els seus referents culturals troben un espai com el que obrim ací a Catarroja”, ha manifestat Dolors Gimeno, regidora de Cultura de Catarroja.

Com és habitual des de fa ja 3 anys, les inscripcions per a participar en la XLII edició dels premis Vila de Catarroja es realitzaran a través de la plataforma www.mundoarti.com i es podrán presentar fins al 24 d’abril. Per a qui vullga participar, les bases dels XLII Premis Vila de Catarroja estan ja publicades i es poden consultar a la web https://www.catarroja.es/va/pagina/xlii-premis-vila-catarroja. En el cas de necessitar més informació es pot contactar amb el servei de Cultura de l’Ajuntament de Catarroja al 961 261 301 i per correu electrònic [email protected] o [email protected].

Pel que fa als premis, en l’apartat literari i amb el patrocini de Perifèric Edicions, es convoca el XXIX premi Benvingut Oliver de poesia de temàtica lliure, amb un premi de 4.500 €, i la publicació del llibre guanyador per part de Perifèric Edicions. El premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil, que enguany compleix la seua edició desset, compta amb el patrocini de Perifèric Edicions i Florida Universitària, tindrà un premi de 3.000 € juntament amb la publicació del llibre guanyador per part de Perifèric Edicions. Per últim, enguany també tindrà lloc la quarta edició del premi Benvingut Oliver de literatura infantil, que comptarà amb un premi únic de 3.000€ i la publicació del llibre guanyador per part de Perifèric Edicions.