L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha rebut la guia smart city, elaborada per la Diputació de València i Avaesen, en el transcurs del ‘Demo Day: Solucions Smart per a la ciudadania’ que ha tingut lloc en el Centre Cultural La Beneficència. Aquesta guia planteja una anàlisi de la situació en la qual parteix Catarroja, per a després marcar reptes individuals en funció de les solucions que ja estan implementades, per a marcar prioritats en inversions futures en smart city, i finalment proposar exemples concrets per a cada solució de casos d’èxit que podrien ser exportats al nostre municipi.
Dins de les jornades, els ajuntaments havien de plantejar reptes a les empreses per a la consecució de diferents objectius Smart a les ciutats. En el cas de Catarroja, Julián Pavía, responsable del departament d’informàtica de l’Ajuntament de Catarroja ha sigut l’encarregat d’exposar els dos reptes emmarcats en el concepte de Ciutat Educadora.
D’aquesta manera, s’ha exposat el projecte participatiu 50/50, que ja té en marxa l’Ajuntament per a l’estalvi energètic en els centres educatius municipals i les seues aplicacions tecnològiques per a millorar la seua eficiència. D’altra banda, s’han plantejat els camins segurs als centres mitjançant diferents alternatives tecnològiques, unes rutes que han derivat un tercer repte que seria l’aplicació de la tecnologia Smart city per a millorar el coneixement de la ciutat per a les visites i la implicació en aquest de les persones majors del municipi.
Per últim, en l’àmbit de projectes tecnològics recordar que l’Ajuntament de Catarroja es va sumar recentment al projecte de la Diputació ‘Connecta València. Territori turístic inteligent’ que incideix en les àrees de Turisme i Medi Ambient. Aquest projecte va situar una estació meteorològica així com sensors de captació-recompte-traçabilitat de persones i mediambientals. Amb això es recullen dades de mobilitat, totalment anonimitzats així com de qualitat de l’aire i soroll. L’objectiu és avaluar la mobilitat, l’impacte mediambiental, els aforaments així com realitzar anàlisis predictives. Finalment, totes aquestes dades es podran consultar en una aplicació mòbil d’àmbit territorial.