El grup municipal de Compromís de Catarroja ha traslladat al seu grup en les Corts Valencianes una petició perquè el mateix govern valencià i especialment la Conselleria de Medi ambient intervinguen i actuen de manera ràpida per a solucionar el problema d’unes naus industrials abandonades dins del Parc Natural de l’Albufera. Les naus es troben just al costat de l’escola de capatassos i molt properes al Port de Catarroja.

Segons el portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, “portem anys així, davant la passivitat de totes les administracions, especialment de la local. Lamentem que l’ajuntament de Catarroja no haja decidit prendre’s el tema seriosament i només s’haja limitat a demanar als propietaris l’enderroc de les naus”. Monzó ha mostrat la seua alegria pel fet que enguany el concurs d’allipebre s’haja traslladat perquè l’any passat la situació de les naus ja era dramàtica, per aquest motiu es van haver d’acordonar les naus. Encara així, assegura Monzó, el perill va ser més que evident i es va traslladar el malestar a la primera edil.

Compromís considera que les naus creen impacte visual i estan en una situació molt perillosa, com asseguren també els informes emesos pels tècnics municipals. Monzó assegura que els terminis que l’Ajuntament ha donat als propietaris ja s’han complit, ara li toca a l’ajuntament actuar d’ofici i demanar ajuda a les administracions. No podem tenir unes naus en aquestes condicions, assegura Monzó. El preu que s’estipula per a derrocar les naus està valorat en 150.000 euros, diners que hauria de desemborsar l’Ajuntament per a després reclamar-li-ho als propietaris.