Compromís per Catarroja ha tingut accés a l’inventari de béns que formen el catàleg artístic municipal i ha pogut comprovar que l’ajuntament desconeix on estan quinze obres d’art donades al consistori durant la dècada dels noranta.

Fa més d’un any que Compromís va presentar una moció en el ple, que va ser aprovada per unanimitat, en la qual s’instava a l’Ajuntament a actualitzar l’inventari de béns artístics, així com a realitzar un catàleg. Segons Martí Raga, regidor de la formació valencianista, “després de tot aquest temps hem comprovat que no només no s’ha complert el mandat aprovat, sinó que la situació és més greu del que suposàvem”.

Compromís denuncia, a més, que la informació facilitada no està completa: “En l’inventari no s’inclouen les obres que des de 1994 han guanyat el premi Milagros Mir de Pintura i Escultura i per les quals l’Ajuntament abona uns diners en efectiu, ni aquelles obres que diferents artistes locals lliuren al consistori com a contraprestació pel lloguer d’espais públics destinats a tallers”, continua Raga.

Aquesta denúncia de Compromís, que segueix investigant el tema, se suma a les iniciatives que la formació ha presentat en l’Ajuntament en relació a les troballes de la vila romana de Catarroja i que, per la informació facilitada pel consistori, continuen emmagatzemades en el dipòsit municipal. “La gestió del regidor de Cultura i del conjunt de l’equip de govern pel patrimoni artístic i històric de Catarroja es caracteritza per la desídia i l’abandó. No es tracta de diners, sinó d’actitud”, conclou Raga.