El ple ordinari del mes de setembre celebrat este dijous va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Catarroja al Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia. Es tracta d’una xarxa europea per mitigar el canvi climàtic que al nostre territori coordina la Diputació de València, i que Compromís per Catarroja portava explicitament en el seu programa electoral. La iniciativa fou explicada al ple per la regidora de Medi Ambient, Empar Chulià.

Una altra de les propostes aprovades també per unanimitat fou l’ordenança reguladora d’horts urbans, que marca criteris ecològics en la seua explotació recreativa. Estos horts estaran situats en uns terrenys que es regeneraran al polígon industrial. Està prevista la creació de 60 parcel.les amb una inversió en la seua primera fase de 20.000 euros. Les primeres parcel.les estaran enllestides abans que acabe l’any. Ha sigut una iniciativa de l’àrea de Territori i dels regidors Martí Raga i Empar Chulià.