Catarroja rep més de 2 milions d’euros de la Diputació de València des de 2015

  • Les subvencions han permés impulsar i adequar les instal.lacions esportives, reformar diversos edificis municipals i millorar parcs i jardins de la localitat
  • A més, per al període 2018-2019 la Diputació invertirà vora 400.000 € del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM)

L’Ajuntament de Catarroja ha rebut més 2 milions d’euros per part de la Diputació de València des de l’inici d’esta legislatura fins al final de 2017. Estes subvencions procedeixen de Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS), el d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) o el Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC), entre altres.

Les inversions de la Diputació de València han permés realitzar millores en les condicions de diversos edificis municipals, com és l’antic ajuntament –actualment un espai d’usos múltiples– o l’Escola de Persones Adultes. Així mateix, s’han pogut portar a terme millores en l’asfaltat dels carrers i d’adequació dels camins rurals, com el Camí de Santa Anna, el Camí del Bony o el Camí de la Sèquia d’Albal.

Per altra banda, bona part de les ajudes han servit per a posar en marxa iniciatives relacionades amb el medi ambient. En primer lloc, s’han realitzat intervencions als parcs i jardins municipals, on s’han instal•lat diversos pipicans. A més, gràcies a les ajudes de la Diputació s’han pogut ampliar els punts de préstec de bicicletes de Catarroda i s’adquirirà un vehicle elèctric.

Una d’estes estacions de Catarroda s’ha instal•lat al Port de Catarroja, una zona d’alt valor mediambiental i paisatgístic de la qual també s’han millorat els servicis amb la construcció d’uns banys públics. Així mateix, la Diputació ha signat un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament per a la promoció i el desenvolupament del Concurs d’Allipebre i l’Exhibició de Vela Llatina.

Impuls a les instal.lacions esportives
A més, la inversió de la Diputació ha servit per a finançar les instal•lacions esportives. Així, s’han reformat les pistes de tenis i els vestuaris del Poliesportiu Municipal. Tanmateix, la inversió més important ha anat a parar al camp del futbol del Mundial 82, on ha sigut necessari realitzar un a reforma integral per un valor aproximat de mig milió d’euros, complementada amb fons municipals, ja que cap de les seues infraestructures complia amb la normativa.

Així mateix, les ajudes de la Diputació també serviran per a finançar la reconversió de l’antiga casa de l’escultor Alfonso Pérez. Pròximament, començaran les obres que convertiran este edifici municipal en un espai multiusos que acollirà la Casa de la Joventut, el Museu de la Ciutat, l’Escola d’Arts Plàstiques i la nova emissora de ràdio local.

El Pla SOM
Per altra banda, Catarroja rebrà quasi 400.000 € entre enguany i el pròxim 2019 com a part de les ajudes del Pla Biennal de Serveis i Obres Municipals (SOM) que van presentar ahir la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació, Emili Altur al municipi.

Amigó i Altur, acompanyats per l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, van visitar algunes de les instal•lacions municipals per conéixer de primera mà l’estat de les obres i els resultats de les subvencions del pla de la Diputació per a reforçar els serveis municipals.

Per a l’alcalde de Catarroja, l’esforç fet per la corporació municipal i la col•laboració de la Diputació i el Consell han permés “eixir d’una situació complicada, reduir el deute des de l’inici de la legislatura de 12 a 7 milions i passar de pagar als proveïdors en 24 dies a menys 1”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *