Catarroja organitza cursos de valencià per al personal de l’Ajuntament

La regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Catarroja ha organitzat cursos de valencià gratuïts per a tot el personal del consistori amb l’objectiu de facilitar la preparació de les proves de certificació de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV).

El pròxim 10 d’abril començarà el curs de preparació de la prova del nivell C1 –fins ara anomenat Grau Mitjà–. En total, s’han matriculat 44 persones, que rebran la formació en dos grups de treball. La regidoria ha valorat molt positivament la implicació dels treballadors i treballadores que s’han inscrit als cursos.

La finalitat del curs és ajudar a l’alumnat a obtenir els coneixements i les destreses necessàries per a poder presentar-se a les proves de la JQCV que es realitzaran els dies 9 de juny (àrees de Comprensió i Expressió Escrita i d’Estructures Lingüístiques) i el 30 de juny (Expressió i Interacció Orals). També participaran als cursos aquelles persones que vulguen reciclar els seus coneixements de llengua.

A més, les persones que ja compten amb el certificat del Grau Mitjà també tindran la possibilitat de preparar-se per a les proves del nivell C2 -Grau Superior-. En este cas, els cursos per a l’obtenció del certificat començaran en acabar els cursos de C1. Les persones interessades s’examinaran els dies 27 d’octubre (àrees de Comprensió, Expressió i Interacció Escrites i d’Estructures Lingüístiques) i el 10 de novembre (Expressió i Interacció Orals).

Promoure l’ús del valencià en l’administració
Amb els cursos, l’Ajuntament vol promoure l’ús del valencià en l’administració pública i garantir que el personal que treballa al consistori puga assolir un nivell adequat per tal de desenvolupar la seua tasca en valencià.

Per a la regidora de Política Lingüística, Dolors Gimeno, amb la iniciativa “es pretén que tot el personal de l’Ajuntament de Catarroja tinga accés als coneixements que els permeten expressar-se, treballar i, sobretot, atendre la ciutadania en valencià”. Segons Gimeno, “l’Administració Local ha de ser exemple en la normalització lingüística, fomentar que el valencià siga llengua d’ús normal en l’administració i garantir els drets lingüístics de la ciutadania”.

Arxivat en: Política lingüística

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *