Compromís demana al Senat millorar la senyalització de Catarroja a la V30 i la V31

Compromís ha presentat al Senat una moció per acabar amb la precària senyalització a les carreteres, autovies i autopistes de titularitat estatal. Diferents autoritats i representants de municipis han traslladat als senadors que molts municipis valencians no apareixen a les retolacions de carreteres, autopistes o autovies estatals. La responsabilitat de retolar l’ostenta el titular de les vies, de manera que és l’Estat qui ha de procurar la indicació dels municipis en les sortides, les zones industrials o els parcs naturals en els seus vials. Nombrosos ajuntaments han intentat contactar amb el Ministeri de Foment sense rebre cap resposta i els que la van obtenir no han vist solucionats els seus problemes.

El cas de Catarroja, que ha reclamat una millor senyalització per diverses vies (tant en la V30 com en la V31) en què s’hauria d’indicar el Parc Natural de l’Albufera i el Port de Catarroja. Carcaixent, per la seua banda porta insistint en la millora de la senyalització molts anys i el Ministeri de Foment ha ignorat les seves peticions en nombroses ocasions. Cas semblant al de Catarroja és el de La Font de la Figuera, que no té una retolació indicant el Paratge Natural del Capurutxo a les carreteres que porten al municipi. Banyeres de Mariola no apareix retolada a la sortida corresponent ni a l’autovia Madrid-Alacant (A-31, sortides 182 i 185) ni a la sortida 20 i 418 de l’autovia A-7.

A més no s’indica una paratge tan important en el nostre territori com ara el Parc Natural de la Serra de Mariola, el qual no es troba degudament senyalitzat a l’A-31 ni en les sortides 20 i 418 de l’autovia A-7 anteriorment esmentada.

Un altre municipi víctima de la indiferència del Govern estatal és Agres que hauria d’estar senyalitzat tant a l’autovia A-7 passant per Muro.

La inclinació dels diferents governs estatals per les autopistes de peatge no els eximeix del compliment de la responsabilitat de retolació i per això, la concessionària AUMAR ha derivat els requeriments del consistori de Pedreguer al Ministeri de Foment perquè s’indique aquest en la sortida 62 de l’autopista A-7. En aquesta situació està també Guadassuar, localitat situada a peus d’aquesta via i que, tot i patir les conseqüències derivades del trànsit, no està senyalitzada a la sortida 373 ni en direcció València ni direcció Albacete.

En diverses ocasions, les retolacions fetes per l’Estat, estan plagades d’errors ortogràfics, fet que demostra un clar desconeixement i interès per la nostra llengua assenyala el senador Jordi Navarrete, a més “no entenem com Delegació de Govern persegueix a un consistori com el de Bellreguard per senyalitzar en valencià des de fa dècades, mentre l’Estat incompleix reiteradament la seua obligació de fer el mateix a les carreteres, autopistes i autovies de la seua titularitat“, ha indicat el senador valencianista.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *