El pròxim dissabte 2 de juny Catarroja celebrarà la tercera edició del Festival de Cultura Urbana, pel qual passaran alguns dels artistes emergents dins del panorama musical urbà. Així mateix, l’acte, amb entrada lliure, també comptarà amb diversos tallers i exhibicions.

Amb l’organització d’este festival el consistori vol proposar activitats d’oci saludables dirigides al públic més jove. L’esdeveniment, que enguany canvia d’ubicació i se situarà al carrer Clara Campoamor, estarà en marxa des de les 17.30 de la vesprada del dissabte 2 fins a la matinada del diumenge 3.

El festival arrancarà de vesprada amb els tallers de percussió i grafiti, als quals podran sumar-se les persones assistents, per tal d’apropar-se a estes mostres d’art urbà. El públic també podrà gaudir de l’exhibició de break dance i balls urbans a càrrec de la companyia Let’s Grow. Així mateix, el club L’Horta Sud Patina realitzarà una exhibició de patinatge freestyle.

Entrega dels premis CUCArt
Així mateix, al llarg de la vesprada s’entregaran els guardons del II Concurs de Pintura Mural “CUCArt”. El certamen premiarà amb 500 € els quatre treballs de pintura mural o grafiti finalistes, que passaran a formar part de la cultura urbana del municipi, ja que el consistori habilitarà un espai perquè puguen realitzar-se.

El plat fort de la jornada vindrà de la mà de Borumbaia Percusión, que estrenaran el seu nou espectacle Distopia, una recreació d’una societat apocalíptica a partir de la barreja de percussió i arts plàstiques, que no deixarà a ningú indiferent. També amb les actuacions dels grups de rap valencians Frida i Pupil·les i la nova promesa del trap, D’Valentina.

Prevenció del consum d’alcohol
Amb l’inici dels concerts, que s’allargaran fins a la matinada, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Adictives (UPCA) organitzarà també un taller de còctels saludables, amb l’objectiu de conscienciar sobre els riscos del consum d’alcohol i les possibilitats d’oci més enllà del consum de substàncies tòxiques.

Per a la regidora de Joventut, Dolors Gimeno, el festival “és un pas més en l’aposta per activitats d’oci alternatiu per als joves de Catarroja”. “L’objectiu és crear nous espais de participació on els joves siguen protagonistes, com serà el futur espai jove que s’ubicarà a l’avinguda Diputació”, ha expressat Gimeno.