Catarroja i València estaran unides per una nova via ciclopeatonal

La ciutat de València i l’Horta Sud estaran unides mitjançant una nova via ciclopeatonal “contínua i segura”, que enllaçarà amb CR-400 i que superarà mitjançant passos exclusius a diferents nivell les barreres existents per a vianants i ciclistes com la CV-30, la carretera CV-407, o el nou llit del riu Túria.

La Generalitat compta amb un pressupost de més de 5,9 milions d’euros. Una actuació que podrà ser cofinançada per la Unió Europea dins del Programa Operatiu del Fons de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana (Feder) 2014-2020 en respondre als objectius de promoció del patrimoni natural i cultural i de connexió a través de sengles ciclables accessibles .

A la presentació del projecte va assistir Jesús Monzó, alcalde de Catarroja i candidat a encapçalar la llista de Compromís per Catarroja en les eleccions de 2019, així com el regidor de Mobilitat de l’ajuntament de València, Giuseppe Grezzi i alcaldes de l’Horta Sud, agents socials i veïns de la zona.

El projecte inclou la construcció de dues estructures. Per una banda, es construirà un pas inferior sota la plataforma de la carretera CV-407, que permetrà connectar amb el Tram 2 de l’Anell Verd Metropolità de València i amb la via ciclopeatonal CR-400, i per una altra, una passarel·la de 300 metres de longitud sobre el Nou Llit del Riu Túria i l’autovia V-30.

Aquesta actuació té un ampli abast territorial, amb una demanda potencial de trànsit ciclopeatonal elevada i resolta amb alts estàndards de seguretat, accessibilitat, comoditat, funcionalitat i integració urbana. Una àrea que va quedar traumàticament separada amb la construcció del nou llit del riu Túria i la autovia V-30 sobre les dues marginals, i que va fer que es reduint progressivament el vincle social i cultural entre els habitants de l’ciutat i els espais naturals de aquest entorn.

La via ciclopeatonal tindrà una longitud aproximada de 1.734 metres i albergarà itineraris pel trànsit ciclista i de vianants. L’actuació està limitada al nord per la glorieta d’inici de la CV-400 a la ciutat de València, al costat del barri de Sant Marcel·lí; i al sud per la via ciclopeatonal existent al sud de la CV-407, en la seva confluència amb la CV-400. La passarel·la de 300 metres de longitud sobre el conjunt que conformen el Nou Llit del riu Túria i l’autovia V-30 disposarà tant de rampes adaptades com d’escales. L’amplada lliure de la plataforma és de 5 metres i la secció transversal està projectada amb un calaix mixt d’acer i formigó. A la marge sud de la passarel·la es desprenen dos ramals, un per connectar amb La Torre i un altre per donar continuïtat a l’andana ciclopeatonal paral·lel a la CV-400.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *