L’Ajuntament de Catarroja ha estat treballant durant aquests dies perquè les seues veïnes i veïns puguen mostrar els seus respectes a familiars en el cementeri municipal amb motiu de l’1 de novembre. Així doncs, s’ha treballat en l’adequació de l’entorn, amb noves plantes ornamentals, incrementant, d’altra banda, la neteja dels elements comuns.
D’aquesta manera, amb la finalitat que tot el que així ho desitge puga accedir al recinte durant aquests dies, l’Ajuntament de Catarroja tornarà a oferir el servei gratuït d’autobús al Cementeri Municipal des de la plaça de la Llotgeta.

El servei tindrà lloc des del 25 d’octubre a l’1 de novembre, amb eixides cada hora de 9 a 13 hores i de 16 a 18 hores i parades en: carrer Juan Parras, Plaça del Mercat, Plaça dels Furs, Ajuntament de Catarroja, Avinguda de la Rambleta amb Plaza Pelegrí Llorens i Avinguda Rambleta amb carrer Paiporta.

Millora de les instal·lacions
D’altra banda, des de la regidoria de cementeri s’està treballant en la millora i ampliació de les dependències municipals. En primer lloc, s’han habilitat 80 nous nínxols en la zona nord del cementeri, una obra executada amb recursos propis i que ha tingut un pressupost de 61.000 euros, resolent una necessitat que tenia ara mateix el recinte.

Una vegada finalitzada aquesta renovació interior, començaran els treballs per a la rehabilitació de la façana principal, zona de recepció i la recuperació de la porta de ferro principal del cementeri, deteriorada pel pas del temps. Una reforma, a càrrec de l’Ajuntament de Catarroja qui invertirà vora 40.000 euros en aquest bé d’interés local.

“Una data tan emblemàtica com el 130 aniversari del nostre cementeri, mereixia una millora de les instal·lacions, així com una ampliació que ens permetrà complir amb el seu servei públic”, recorda Xavi Bellot, regidor de cementeri de Catarroja. “A més, respecte a la façana principal, volem respectar els elements arquitectònics originals, eliminant els retalls que, amb el temps, han deteriorat la seua imatge original”, conclou Bellot.

Finalment, recordar que les obres per a la rehabilitació de la façana començaran una vegada finalitzada la commemoració de Tots els Sants i està previst que finalitzen a mitjan mes de gener de 2020.