L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d’Agricultura, ha llançat el programa ‘Catarroja és KM 0’ per a complementar l’oferta de Benestar Social i la Conselleria d’Educació de bons d’aliments mitjançant la Cooperativa Consum. Es tracta d’una iniciativa per la qual es repartirà a les famílies que ho necessiten en temps de COVID19 una cistella amb aliments d’agricultura ecològica de quilòmetre zero, cultivats en l’horta de Catarroja i que les persones beneficiàries d’aquest programa rebran directament a la seua casa.

“Pensavem que havíem de posar en valor d’alguna forma tot el treball que està fent durant la COVID19 el sector de l’alimentació i poder ajudar-los a que els seus productes arriben a la població que més ho necessita en el nostre municipi”, explica Elisa Gimeno, regidora d’Agricultura i Medi Ambient. “En col·laboració amb serveis socials, les famílies que ho necessiten rebran una cistella amb un ampli assortiment de productes d’horta ecològica que podran alimentar de manera saludable, a una familia cada setmana. Pel que reforcem el nostre compromís per no deixar al costat ni al sector de l’agricultura ni a les famílies, oferint una alternativa saludableper a les persones i per al planeta, al tractar-se d’agricultura ecològica de quilòmetre 0”, conclou la regidora Gimeno.

Serà des de Serveis Socials de Catarroja on s’adjudicarà el servei ‘Catarroja és KM 0’ a les famílies. Una vegada tramitat, l’agricultor prepararà la cistella amb productes de temporada: Col, api, carxofes, encisam, carlotes, espinacs… A més, seguint el marc actual, es farà càrrec del repartiment a domicili de les mateixes, que aniran variant depenent de la collita que es cultiva en el terme municipal de Catarroja.

Des de la regidoria d’Agricultura han arribat a una primera fase d’acord per a aquesta iniciativa que abastarà el mes de maig, L’objectiu es ampliar a una segona fase dins del pla que s’està treballant des d’Impuls Econòmic per a reactivar l’economia de la població i les necessitats del veïnat.

A cavall amb la iniciativa ‘Catarroja és KM 0’, l’Ajuntament llançarà un concurs, a través de les xarxes socials municipals, entre tota la població per a recollir propostes de receptes per a realitzar amb els productes de l’horta valenciana. Les receptes s’inclouran en les cistelles per a poder ajudar a les famílies que ho reben per a elaborar els seus plats. Entre totes les receptes rebudes se sortejaren 3 caixes d’aquests productes.