Un dels agents econòmics més perjudicats amb les necessàries mesures de distanciament social d’obligat cumpliiento està sent l’hostaleria local. En aquest sentit, des de l’Ajuntament, en vistes a la ràpida entrada en la Fase I del pla de tornada a la nova normalitat, ha volgut alleujar la seua economia ampliant l’exempció de la taxa d’ocupació de la via per la ubicació de terrasses durant tot el que queda d’any.

D’aquesta mesura es beneficiaran els 110 bars i restaurants que tenien sol·licitada la col·locació d’una terrassa en el municipi. Cal recordar que el pagament de la taxa de terrasses suposava per a l’Ajuntament uns ingressos anuals de vora 100.000 euros.

D’altra banda, perquè es puga complir amb les mesures de distanciament social l’ajuntament de Catarroja rebrà sol·licituds d’ampliació de les terrasses de manera temporal a partir de l’11 de maig. Aquestes es recolliran en el correu electrònic ajuntament@catarroja.es o enel telèfon 961261301. Ací es tindrà en compte les necessitats de cada negoci, però també el respecte als vianants que hauran de tindre l’espai necessari per a transcórrer per la vorera amb normalitat.

“Cal mantindre un equilibri entre una mesura per a oferir nous espais a l’hostaleria i els drets del veïnat per això anem a estudiar totes les opcions per a adaptar-nos a les noves circumstàncies”, explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme. “En altre àmbit, continuem treballant per a oferir nous espais als vianants, estudiant opcions de talls de carrers per al passeig o la pràctica esportiva, especialmente al llarg del cap de setmana”, apunta Raga.

Finalment, recordar que l’horari d’obertura de les terrasses queda a costa de la decisió que dictamine el govern estatal dins del marc de l’estat d’alarma i que serà d’obligat compliment en tots els locals d’aquesta índole a Catarroja.