L’Ajuntament de Catarroja, representat per Jesús Monzó, alcalde i Dolors Gimeno, regidora de cultura, s’ha reunit telemàticament amb les dues agrupacions musicals del municipi, Unió Musical de Catarroja i l’Artesana de Catarroja per a poder prémer l’estat en què es troben totes dues i observar vies de col·laboració concordes a la nou escenari en el qual ens trobem per la COVID19.

“Una part molt important del nostre patrimoni i arrel cultural, no sols com a poble sinó també com a valencianes i valencians, són les nostres bandes de música. Hem volgut parlar amb elles per a prémer les seues necessitats i establir noves vies de col·laboració, ja que l’escenari per a elles ha canviat totalment amb la irrupció de la COVID i la nostra intenció és continuar secundant-les”, explica Dolors Gimeno, regidora de Cultura.

Una de les principals conclusions de la reunió és el gran esforç que tant l’Artesana com la Unió Musical han realitzat per a poder mantindre la formació a distància a les seues escoles de música. Totes dues institucions han mantingut a tota la seua plantilla, tant a professorat com a direcció i han adaptat les seues classes a l’actual situació.

Ara bé, tal com han transmés a l’Ajuntament, han mostrat la seua preocupació per no poder desenvolupar dues de les seues activitats fonamentals, els concerts i els assajos. Des de la regidoria han mostrat la seua preocupació per aquest tema i han mostrat la seua total disposició a intentar pal·liar els problemes causats al no poder desenvolupar la seua activitat. Així doncs, han posat en coneixement de totes dues agrupacions musicals com es reorganitzaran les subvencions municipals per a assegurar la pervivència de les mateixes una vegada la crisi desaparega i s’han oferit per a col·laborar en el que siga a la seua mà perquè, una vegada el nou marc ho permeta, es puga tornar als assajos de manera regular.

Finalment, l’Ajuntament ha volgut agrair a totes dues institucions la seua predisposició i el seu esforç, ja que les dues societats musicals han oferit al consistori els mitjans de que disposen en l’actualitat per ajudar en les necessitats que puguen tindre durant les pròximes setmanes.