Un dels projectes de la present legislatura per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Catarroja era ampliar el nombre de quilòmetres de carril bici amb la creació d’un nou espai en la Ronda Nord, previst per a 2021. Ara bé, l’actual situació ha obligat a avançar aquest projecte que s’ha executat durant aquesta setmana i que ja pot ser disfrutat per les catarrogines i catarrogins.

“La nostra aposta continua sent guanyar espais per als vianants, així com aconseguir noves opcions de mobilitat sostenible i saludable. Durant els últims anys estem treballant per a aconseguir una Catarroja amb un trànsit més pacificat i en la qual les persones puguen comptar amb nous espais, malgrat la complexitat de l’entramat urbanístic del nostre municipi”, explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme.

La nova infraestructura recorrerà la Ronda Nord, des de l’avinguda la Rambleta fins al barri del Xarco, i serà bidireccional. D’aquesta manera, connectarà tres centres educatius, l’institut Berenguer Dalmau i els col·legis Larrodé i Bertomeu Llorens. El que obri noves opcions de mobilitat segura. De fet, el següent pas es començar una segona fase on es connectarà el carril de la Ronda Nord amb els de la CV 400 i el del Camí del Port que uneix Catarroja amb el Parc Natural de l’Albufera.

Per ultim, l’execució d’aquest nou espai ha sigut en un temps rècord, en menys de tres dies, amb un cost de 12.000 euros. En la vesprada-nit del dimecres, ja van ser molts els veïns que van poder transitar per la via.