Amb l’entrada en la Fase 1 fa uns dies i l’actualització de la mateixa aquest passat cap de setmana, la societat pot anar recuperant el pols, a poc a poc de la normalitat. Dins d’aqueixa nova normalitat, es troba el funcionament de l’administració municipal de Catarroja que anirà recuperant el seu ritme habitual des d’aquest dilluns, una vegada s’ha pactat amb treballadors i sindicats, amb la participació dels membres de l’oposició, un procés de desescalada, aprovat per unanimitat de les parts.

Així doncs, es tracta d’un full de ruta per la qual els treballadors municipals podran anar incorporant-se als seus llocs de treball sempre que es donen les condicions oportunes oferint-los la possibilitat de teletreballar en el cas de ser persones de risc o presentar altres necessitats.

“Hem intentat aunar les necessitats dels treballadors municipals i també de les veïnes i veïns que necessiten fer gestions presencials al seu Ajuntament. Un consens del qual, com totes les situacions nascudes d’aquest procés, ha tingut el coneixement i el suport de l’oposició que s’ha mostrat atenta a col·laborar”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “També hem volgut reforçar els serveis socials, el paper dels quals ha sigut fonamental en aquesta crisi, i ja estan fent gestions presencials prèvia cita prèvia en la pròpia seu de Serveis Socials, però també en Espai Barraques”, conclou Monzó.

Fins a l’arribada de la “nova normalitat” es prioritzaren les gestions telemàtiques ateses pels treballadors municipals per telèfon o correu electrònic, com s’ha estat realitzant durant les últimes setmanes. Ara bé, a causa de la incorporació progressiva, es flexibilitzarà l’atenció presencial en aquells casos que siga estrictament necessari i sempre amb Cita Prèvia.

Pel que fa a l’espai de treball, l’Ajuntament ha reforçat les mesures de seguretat i higiene. Tots els empleats municipals compten amb material de protecció, s’han habilitat els espais de treball amb separació de més de dos metres, així com mampares de protecció, també s’han elaborat recorreguts d’entrada i eixida per a evitar el contacte al màxim.