Les inclemències climatològiques patides l’any passat són un missatge que obliga els municipis a fer noves tasques de neteja més intensives. Així doncs, des de l’Ajuntament de Catarroja, a través del personal laboral contractat mitjançant els diferents plans d’ocupació, s’està treballant durant aquestes setmanes, de manera intensa, preparant al municipi per a mitigar els efectes de les intenses pluges i també, d’altra banda, evitar incendis en la proximitat del Parc Natural.

“L’objectiu és treballar en la prevenció perquè quan succeïsca alguna situació que puga derivar problemes ja siguen DANAS o xicotets incendis, estiguem preparats i els problemes ocasionats siguen mínims. Es tracta d’uns treballs de neteja que mai s’han realitzat i que complementen als ja habituals. Per això s’ha contractat personal mitjançant programes de foment a l’ocupació a través del SEPE”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

Així doncs, les tasques, coordinades des de la regidoria d’emergència climàtica, comprenen una neteja del perímetre de Vil·la Carmen, amb l’objectiu d’evitar incendis, així com de la neteja de les voreres dels camins al Port de Catarroja. També, amb l’objectiu d’evitar els efectes de l’aigua en pluges intenses, com les dues DANAS que hem patit durant l’any passat, s’ha procedit a l’eliminació del canyar i neteja de la séquia de Rambleta, així com la làmina inundable, desguàs natural del poble, i descobrir séquies de la zona Nou Mil·leni que mai s’havien netejat.

Amb aquests treballs de neteja s’aconseguirà que l’aigua fruit de les grans pluges puga desguassar molt millor cap al seu destí natural del Parc Natural de l’Albufera. Es tracta d’iniciatives importants per a recuperar les zones d’horta i del parc natural, polítiques prioritàries i de prevenció que es marca tots els anys el govern de Catarroja. Un treball que s’ha realitzat amb recursos propis gràcies als programes d’ocupació.