La XL Edició dels Premis Vila de Catarroja estrenarà imatge. El reconegut artista catarrogí, Juan Olivares, ha sigut l’encarregat de dissenyar el nou logotip dels guardons artístics més destacats de la comarca i referents a nivell autonòmic. Es tracta d’una representació artística amb ADN catarrogí i que dotarà d’una major personalitat a aquests premis.

“Amb motiu del XL aniversari dels Premis Vila de Catarroja hem volgut dotar d’una major rellevància i també reconéixer a un gran artista catarrogí com Juan Olivares, perquè dotara, als guardons artístics de major projecció de la comarca i referents autonòmics, d’una major importància. A més de l’aniversari, enguany els Premis són especials per a tots ja que recobrem part de la normalitat que ens va llevar l’any passat la pandèmia, com les activitats paral·leles que, entre altres coses, ens faran recordar la figura de l’enyorat contacontes Llorenç”, explica Dolors Gimeno, regidora de Cultura.

Un dels actes paral·lels més emotius tindrà lloc el 9 de juny. Un dia abans de la celebració de la gala de lliurament dels premis se li retrà homenatge al contacontes Llorenç, qui ens deixava fa uns mesos. D’aquesta manera, el Teatre Auditori de Catarroja rebrà una exposició en memòria a la seua figura. A més, dins de l’homenatge es presentarà el llibre ‘Contes per a tu’ de Perifèric Edicions. L’acte finalitzarà amb el contacontes per a totes les edats a càrrec d’Almudena Francés. Per a poder assistir a aquesta jornada s’haurà de realitzar una reserva prèvia, a l’haver aforament limitat, al telèfon 96 126 8343. Un dia abans, el 8 de juny, tindrà lloc a les 19 hores en el mateix espai, la presentació del llibre ‘Estudis d’art’ de Martí Domínguez i publicat per l’Editorial Afers.

D’altra banda, el jurat dels Premis Vila de Catarroja ha fet públic en el dia de hui la seua decisió en la categoria de pintura. D’aquesta manera, el XVI Premi Milagros Mir de pintura ha recaigut en l’obra Grullas, de l’autora Sandra Valls Traver. El premi, patrocinat íntegrament per la Fundació Antonia Mir, està dotat amb 6.000 euros. Així mateix, el jurat ha decidit concedir una menció honorífica, sense dotació econòmica, a l’obra ‘The rejection’, de la pintora grega Efcharistia Adamopoulou.

Finalment, el jurat ha volgut destacar l’amplíssima qualitat de les obres presentades en aquesta edició, la més nombrosa de la seua història. De fet s’han presentat més de 600 obres des de països com l’Argentina, el Brasil, República Txeca, Xile, Polònia, entre altres.