Amb la finalitat de dur a terme el control de plagues d’insectes i rosegadors que proliferen amb les altes temperatures, l’Ajuntament de Catarroja a través de la Regidoria de Transició Ecològica, ha posat en marxa el la campanya de desratització i desinsectació en tota la xarxa de sanejament públic. Els tractaments han sigut duts a terme per l’empresa NC Plagas, recentment adjudicatària del contracte, empresa compta amb una dilatada experiència en aquesta mena de treballs en municipis de similars característiques a Catarroja.

L’actuació realitzada durant el mes d’abril és la primera de les quatre programades durant l’any. Aquesta, forma part del pla integrat de plagues dissenyat per a minimitzar les molèsties que generen en el veïnat, la presència de rosegadors i panderoles en el seu entorn.

“Des de l’equip de govern continuem tenint com a objectiu millorar la vida de la nostra ciutadania, per la qual cosa treballem amb previsió davant l’aparició de possibles plagues al llarg de l’any i especialment amb l’arribada del bon oratge a la primavera i estiu”, ha explicat Elisa Gimeno regidora Transició Ecològica.

En aquest primer tractament de xoc de desratització i amb l’objectiu posat a disminuir dràsticament en un curt espai de temps la població de rosegadors en la xarxa de sanejament, s’han emprat biocides de tercera generació, en blocs parafinats amb alta resistència a les condicions ambientals adverses del clavegueram. La pròxima actuació a gran escala programada tindrà lloc el mes de juliol, encara que es realitzaren en cas de ser necessari, actuacions localitzades de reforç.