L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Medi Ambient ha programat durant tot el curs 2021/2022 tota una sèrie d’activitats formatives amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania, informar-la i donar-li recursos per millorar la sostenibilitat. Per arribar a un ventall important de temàtiques que arriben al major nombre de ciutadans hem comptat amb recursos de propis i col·laboracions amb altres entitats i administracions públiques.

D’aquesta manera, la proposta educativa i formativa ha tractat els ODS, com la conscienciació pel Canvi Climàtic, el reciclatge, l’economia circular, l’estalvi i eficiència energètica i les energies renovables, així com l’alimentació sostenible, els horts escolars i ciutadans… Les encarregades d’oferir aquests cursos en coordinació amb l’Ajuntament han sigut la Fundació Limne, Médicos Mundi, Observatori en ruta, Emtre, Projecte 50/50 entre altres. Totes estes organitzacions han fet arribar les seues propostes que han estat treballades per la ciutadania i les escoles que s’han involucrat en els projectes de formació ambiental.

“Portar a l’escola l’educació ambiental és una tasca fonamental encara més quan vivim al costat d’un Parc Natural que hem de saber entendre, respectar i conservar”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “Activitats amb continuïtat com el 50/50 on cinc escoles del municipi s’involucren en un projecte anual que repercuteix directament en elles és una fórmula excel·lent per a fer arribar a la xicalla i a la ciutadania en general la importància del respecte del nostre entorn i de les energies renovables”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

Exposicions, tallers, projectes, activitats a l’aire lliure… l’activitat de conscienciació mediambiental a Catarroja és frenètica i la participació acompanya a continuar realitzant per al curs 2022/23 noves activitats que afavorisquen el fet de tenir una ciutadania tan implicada en participar en aquesta mena de projectes, ja siga a l’escola, comissions falleres o diverses associacions.