Catarroja, mitjançant la regidoria de Medi Ambient ha fet una crida al seu veïnat pel civisme dins d’una campanya per a acabar amb els abocaments il·legals al seu terme. De fet, els últims dies s’ha retirat una tona de residus en diferents espais repartits pel terme. Aprofitant estes actuacions s’han ubicat uns cartells informatius de “Prohibit abocar residus” així com missatges a les zones de cultiu “Cuida’m i respectem L’Horta”.

“Esta feina resulta complicada per a la administració ja que la majoria de parcel·les on se depositen este tipus de restes sense control són de propietat privada i els complexos tràmits administratius fa que moltes vegades hem d’estar patint este greuge en el nostre espai natural. Per això ara volem anar un pas més endavant conscienciant a la ciutadania de que este comportaments ens perjudiquen a totes i tots”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

A pesar d’esta retirada, existeixen encara alguns processos a resoldre per a poder retirar altres abocadors, com el que tenim al final del terme propietat d’ADIF i que ja ha estat denunciat. Al mateix temps des de la Conselleria i els seus agents mediambientals se fan igualment denuncies de restes en llocs que no deurien.

“A Catarroja tenim un Ecoparc al polígon industrial on poden depositar-se molts restes de escombraries i altre tipus de restes i evitar que queden en espais d’horta, a mes a mes comptem amb dos ecoparcs mòbils al nostre terme que faciliten esta tasca”, recorda Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.
La nostra horta és un valor natural que cal cuidar i respectar com a espai del que gaudir i també com espai que treballen els nostre agricultors que com hem vist en pandèmia són un sector essencial. L’horta de Catarroja cultivada és un valor de comerç de proximitat, KM0 i baixes emissions.