Compromís per Catarroja lamenta la irresponsabilitat del PSOE, en tant que força més votada, per negar-se a establir cap diàleg per tal de constituir un govern de progrés a Catarroja, donant així l’esquena a totes les persones que han votat per opcions progressistes en les últimes eleccions.

Ja fa dues setmanes l’assemblea del col·lectiu de Catarroja de Compromís va autoritzar a la comissió negociadora a treballar per la constitució d’un govern progressista respectant el treball desenvolupat durant les últimes dos legislatures. Per desgràcia, les tres reunions mantingudes fins ara no han tingut cap resultat per la negativa socialista a negociar res, i la seua pretensió de que Compromís lliure l’alcaldia i la major part de les competències. Per tant, quan falten poc més de 24 hores per a la constitució de la nova corporació municipal, s’ha donat a entendre que les negociacions no continuaran.

D’esta manera, es posen en perill les polítiques de progrés que durant 8 anys han posat Catarroja com a exemple de gestió i canvi, sobretot en un moment com l’actual en el qual l’auge de la dreta i l’extrema dreta posen en seriós perill drets i avanços aconseguits en estos anys al País Valencià i al conjunt de l’Estat.

Després de dos legislatures en les quals Compromís ha encapçalat les negociacions amb èxit, és evident que el camí que ha escollit el PSOE és el d’ignorar allò que majoritàriament ha demanat en les urnes la ciutadania de Catarroja.

Així i tot Compromís per Catarroja no renuncia a configurar un govern de progrés sòlid, per la qual cosa emplaça al PSOE a reprendre el diàleg després del ple de constitució. No ser capaç d’armar una majoria progressista és no entendre el missatge llançat el 28-M per la ciutadania.