Catarroja Ciutat Educadora comença a donar els seus primers passos. Ho fa, amb la formació que els empleats municipals han rebut per part dels membres de la xarxa que reuneix les diferents ciutats, grans i xicotetes, que han apostat per aquest projecte. Un pas més que des del govern ja es va demostrar com una gran aposta en visualitzar Ciutat Educadora amb una regidoria que es dedicaria en exclusiva a treballar per aconseguir els seus objectius de formació i promoció social de tots els seus habitants, i que dirigeix la nostra companya Núria Blanch.

Ciutat Educadora és un projecte de canvi d’etapa dins d’una etapa de canvis socials en la qual ens estem movent actualment. Les noves relacions amb l’entorn, on diferents actors guanyen importància i en la qual la singularitat és un fet indiscutible d’una ciutat, no es poden deixar a l’atzar. Per això, des de la responsabilitat política es volen oferir totes les eines per a poder formar als ciutadans dins d’aquest sistema complex en el qual vivim.

Així doncs, Ciutat Educadora no està només destinada a un públic jove, en edat de formació, té la voluntat decidida d’incorporar a persones de totes les edats, ja que, considerem que la formació ocupa tota la nostra vida.

“Les raons que justifiquen aquesta acció”, explica Nuria Blanch, regidora de Ciutat Educadora, “són d’ordre social, econòmic i polític, orientades sempre a un projecte d’ordre cultural i formatiu, eficient i convicencional”. En definitiva, contínua Blanch, “volem invertir en l’educació de cada persona, de manera que aquesta siga capaç d’expressar, afirmar i desenvolupar tot el seu potencial humà amb la seua singularitat, creativitat i responsabilitat, aconseguint educar per a créixer i conviure”.

A poc a poc, les veïnes i veïns de Catarroja veuran com aqueixa transformació del seu municipi en Ciutat Educadora es transmet en actuacions i accions per part del seu Ajuntament. Una aposta d’un equip de govern que vol posar el seu granet d’arena en la transformació social. Per això, per a començar, convidem a la ciutadania a revisar la Carta de Ciutats Educadores que poden trobar en la web edcities.org.