Compromís denuncia que l’Ajuntament de Catarroja paga factures amb més de 1.500 dies de retard

A la vista de l’informe de morositat que la Intervenció de l’Ajuntament ha presentat al Ple ordinari del mes de novembre, Compromís considera que s’ha evidenciat que l’Ajuntament de Catarroja és en l’actualitat el principal deutor del poble.

Jesús Monzó, portaveu de Compromís a Catarroja ha denunciat “l’escandalós retard” en el pagament de les factures dels proveïdors, que en alguns casos arriba a més de 1.500 dies. Monzó considera que “és inadmissible que el consistori pague factures en 2011 que estaven al calaix des de 2006 i 2007” i denuncia que “la nefasta gestió de l’actual equip qüestiona la seriositat de la institució i obliga a preguntar-se quina confiança dóna l’equip de l’alcaldessa Soledad Ramón a les empreses que contracten amb l’Ajuntament”.

L’informe sobre la morositat presentat al Ple apunta que a 30 de setembre de 2011 l’import de les factures que arrossegaven un retard de més de tres mesos en el seu pagament era de més de mig milió d’euros i incloïen no només quantitats relatives tant a subministres com la llum o la neteja viària sinó factures de gestió ordinària que afecten xicotetes empresaris locals.

En eixe sentit, continua Monzó, “des de Compromís considerem que les administracions han de jugar un paper fonamental en la reactivació de l’economia, però amb este informe hem comprovat que el nostre Ajuntament suposa a dia de hui el principal obstacle per al manteniment del teixit empresarial local”.

El mateix document posa de manifest que de tots els pagaments que l’Ajuntament ha fet durant el tercer trimestre de 2011 només 235.000 euros s’han abonat dintre del dos mesos que permet la Llei i que, en canvi, més d’un milió d’euros s’ha abonat fora del termini legal que obliga les administracions públiques, en moltes ocasions amb un retard que supera els 1.000 dies.

“Des de Compromís anem a exigir més transparència i diligència en els comptes públics i demanarem a l’equip de govern local que actue amb responsabilitat perquè no és admissible que l’Ajuntament siga el principal morós de Catarroja” ha remarcat Monzó.

 

 

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *