Preguntes formulades pels regidors del Bloc-Compromís en el ple del passat 1 de desembre

 

Preguntes

Vist l’estat en què es troba l’actual Plaça de la Regió i donat que algunes deficiències són degudes al material emprat i a la mala execució de l’obra. Volem saber si s’ha fet la certificació final d’obra i quines mesures ha pres l’Ajuntament en aquesta problemàtica.

Segons tenim constància les comportes del desaigüe pluvial del poble es van obrir el dia 20 de novembre, tot i que l’alerta taronja per pluges estava decretada des del dia anterior. Per qu`es van obrir les comportes tan tard? Va avisar governació d’aquesta alarma a l’Ajuntament? Quan ho va fer? Per què es va actuar tan tard?

Com a conseqüència de les pluges hem pogut advertir que les canalitzacions de les aigües pluvials d’algunes terrasses de Catarroja, com ara al carrer Calvari, a l’altura del Centre de garantia Social, no compleixen la normativa i desaigüen directament a la via pública. Qui és l’encarregat de revisar aquestes irregularitats? Es revisen periòdicament o aquestes infraccions es queden impunes?

Quina és la funció cultural que a hores d’ara tenen els museus d’Alfonso i Antònia Mir. Compleixen els seus horaris d’apertura? Quines són les activitats que fa l’Ajuntament per fomentar-los, si és que es fa algun tipus d’activitat amb coordinació amb els departaments d’educació i cultura.

Després de més de mig any de legislatura. Saben vostés que la pàgina web municipal encara té com a responsable de política lingüística a l’exalcaldessa, Mª Angels López Sargues? La mateixa web també considera que l’assessora responsable és Natahalí Torres, una funcionària d’aquest Ajuntament que ja no terballa des de fa més de 2 anys i mig. Pensen que açò és modernització i política de participació ciutadana? Com van a assessorar els ciutadans si no hi ha assessora i encara es té el correu de l’anterior funcionària ntorres@catarroja.es?

Al carrer Sagasta hi ha una banda sonora de control de velocitat trencada, que ha causat diverses incidències, entre elles rodes de vehicles punxades, tot a causa de la falta d’un manteniment adequat. Estan vostés al corrent? Tenen previst posar-ne solució?

Al carrer Miguel Hernàndez es va fer una forta inversió amb la col•locació de pilons a les voreres, la meitat dels quals estan llevant-se actualment. Per què?

Quan preguntarem per les cistelles del bàsquet del poliesportiu ens van dir que passarien la revisió al més d’octubre, ens poden confirmar que efectivament s’ha realitzat aquesta inspecció?

Tenim entés que en poc temps l’OIAC es traslladarà a aquest edifici. Supose que per part de l’equip de govern, no hi haurà cap problema en permetre que els regidors de l’oposició tingam accés a la documentació dels plenaris en l’horari d’obertura d’esta. Serà així?

Front el silenci que manté aquest equip de govern al respecte, em veig obligada a tornar a fer la pregunta: quan disposarem els grup de l’oposició d’un espai digne on poder portar a terme el nostre treball?

Sra. Alcaldessa, en el seu moment va justificar el seu desmesurat sou dient que vosté te dedicació exclusiva per aquest ajuntament, i que està al seu servei 24h al dia 365 dies a l’any. Creu vosté que respondre als plenaris a les preguntes de l’oposició no forma part de les seues obligacions i responsabilitats com alcaldessa? Li recorde que amb les nostres preguntes estem assumint la veu dels ciutadans de Catarroja, que reclamen la resposta immediata de la seua alcaldessa, i és a ells a qui no respon.

 

Precs

Després d’exigir-ho en reiterades ocasions i donada la falta de voluntat política de l’alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón, tornem a exigir el compliment dels acords del ple i que es publiquen les actes aprovades. Si no és així ens vorem obligats a denunciar l’incompliment d’aquest acord.

Preguem que s’inste al SERVEF perquè respecte la normativa del soroll del municipi de Catarroja i tanquen les portes de l’edifici quan realitzen algun tipus d’activitat molesta.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *