Els comptes del 2011 es tanquen amb un dèficit de més de 1,3 milions d’euros.

Els reconeixements de crèdits posen a la llum factures (que estaven en els calaixos, sense reconèixer) en restaurants de la localitat i carregades a l’erari públic. En el seu moment no van ser notificades al govern de l’estat i no es van incloure en l’ICO per al pagament de proveïdors.

Compromís reclama explicacions polítiques a la gestió del PP i al fet que s’hàgen de reconèixer factures que estan dins de calaixos, amagades i per reconèixer.

El grup municipal de Compromís en l’ajuntament de Catarrroja ha demanat al PP de la localitat que d’explicacions polítiques pel dèficit important amb el qual s’ha tancat l’any 2011. La situació financera de la localitat està en una situació delicada. Segons el portaveu de la formació a l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, “hem hagut de demanar més de 3 milions als bancs per a pagar a proveïdors i damunt van sorgint noves factures impagadas dels calaixos municipals, tot això sense que el PP d’explicacions convincents”.

En el ple del mes de juny s’han hagut de reconèixer factures per un valor de 55.000 euros, entre elles menjars realitzats en un restaurant i a càrrec de l’erari públic, amb motiu de la visita de l’alcalde de Moggio (Itàlia) a Catarroja. “El que cal lamentar, afirma Monzó, no és només els costos del dinar (225 euros), sinó el fet que a preguntes de Compromís l’alcaldessa de la localitat haja mentit a tots els ciutadans”. Compromís demana que Soledad Ramón retorne els diners a l’erari públic i que no mentisca descaradament als partits de l’oposició.

Amb el dèficit que han presentat els comptes del govern es posa en perill el pla d’estabilitat pressupostària. Ara l’ajuntament haurà d’esperar als pressupostos de l’estat per a veure si amb el pla d’ajustament que ja es va presentar en el seu moment hi ha suficient per a salvar aquest nou escull.

Informe de l’interventor
L’informe de la Intervenció Local conclou que la Liquidació consolidada dels pressupostos i estats financers de l’entitat local i el seu organisme autònom de l’exercici 2011 presenta un dèficit, és a dir una necessitat de finançament en termes de comptabilitat nacional. segons el sistema europeu de comptes nacionals i regionals (SEC 95), de 1.359.493,66€, equivalent al 7.66% dels Ingressos no financers ajustats de 2011 i, per tant, incompleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària fixat en un dèficit màxim del 4.39% sobre aquests ingressos.