Precs i preguntes que realitzen els regidors del grup municipal Bloc-Compromís en el ple ordinari de data 28 de juny de 2012.

Preguntes:
1. Ens podrien explicar quins són els criteris que utilitza l’actual equip de govern per concedir les beques de menjadors als centres concertats? Quantes beques va concedir l’ajuntament a estos centres el passat curs escolar?

2. Fa aproximadament uns 10 dies un ciutadà de Catarroja va advertir a un policia local que al Parc de Paluzié havien robat una aixeta i que eixia l’aigua sense cap tipus de control. El mateix ciutadà m’ha tornat a advertir en el dia de hui que la situació, 10 dies després, continua exactament igual. Ens podrien explicar de qui és responsabilitat aquesta deixadesa i per què no s’ha actuat amb diligència?

3. L’asfalt d’alguns carrers de Catarroja presenten un estat lamentable i observem que passen els mesos i no s’actua sobre ells, tot i que en alguns casos l’empresa ESERCA tenia previst actuar sobre ells? Per quin motiu tarden tant en actuar?

4.- Per quin motiu gran part de la mitjanera de la ronda nord no disposa de vegetació? Tant costa plantar alguna planteta que li done una miqueta de verd a tant d’asfalt?

5.- Al regidor encarregat de l’enllumenat públic, volem preguntar-li si es controla d’alguna manera l’empresa que fa el manteniment dels fanals. Ho diem perquè hi ha lluminàries que estan foses des de fa diversos dies amb carrers mig a fosques, com ara el carrer Tribunal de les Aigües, i no es reposen. Sap vosté el motiu?

6. Perquè els ciutadans de Catarroja no tenen descompte a l’entrada de la piscina del poliesportiu como ocorre a altres pobles, per exemple a Massanassa?

7. La gent del poble porta els seus fills a pobles del voltant a les escoletes d’estiu perquè son més barates. El multiesport aci val 110€ i és a partir de 9 anys. A Albal els xiquets estan anant a Santa Anna per 70 € del 25 de juny fins el 20 de juliol, amb piscina tots el dies, admeten xiquets des de 3 anys fins a 14, i el preu inclou fins i tot autobusos. Perquè hi ha tanta diferència?

8. Sembla ser que el sistema de reg del camp de futbol del poliesportiu està trencat. Els socis estan pagant 25€ per xiquet, i el que no es regue el camp pot ser perillós quan corren durant els partits. S’està posant solució?

9. El preu desorbitat de les pistes de padel front les dels pobles del voltant fa que estiguen quasi sempre buides. Van a reduïr el preu per tal de fer-les accesibles als nostres ciutadans i aprofitar així la forta inversió que aquestes pistes han suposat?

10. El polígon industrial està morint per setmanes. Tenen en ment alguna cosa per tal de donar alguna mena de suport a les empreses que hi romanen així com la vinguda de noves?

11. Quines mesures pensa prendre l’equip de govern per reduir el nombre de persones aturades al nostre poble?

Precs:
1. La situació econòmica actual provoca que el principi de cur escolar supose un entrebanc per a moltes famílies que amb els ingressos que tenen no poden fer front a la compra de nous llibres per als seus fills i filles. Des del consistori podem fer que l’entrada del pròxim curs tinga un impacte menor sobre les famílies que compten amb menys recursos econòmics. Per aquest motiu preguem a l’actual equip de govern que establesca un programa per a la creació d’un banc de llibres solidaris i que reclame dels col•legis de la localitat, de la seua direcció, claustre de professors, AMPES i alumnes, la col•laboració per poder articular esta xarxa solidària.
2. La mateixa situació econòmica i la paralització del PAI Nou Mil•lenni també està fent que molts horts de Catarroja, així com solars de propietat municipal estiguen abandonades i descuidats. Des de Compromís preguem a l’actual equip de govern que elabore un protocol d’actuació encaminat a utilitzar com a horts urbans ecològics els solars que són propietat municipal i no vagen a ser emprats en un període raonable de temps.
3.- Així mateix, des del grup Compromís preguem a l’actual equip de govern que felicite públicament a l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja perquè ha aconseguit que tot l’alumnat que s’ha presentat a les PAU haja aprovat, fet que demostra, una vegada més, que tot i els entrebancs que posa l’administració, és possible tindre centres d’educació pública i de qualitat al nostre poble.
4. – Vista la publicació una vegada acabat el curs de l’orde d’ajudes per als llibres i el fet que moltes famílies no s’assabentaran en temps i forma. Preguem que l’Ajuntament de Catarroja pose tots els mitjans al seu abast per informar les famílies de la possibilitat de demanar aquesta ajuda i dels terminis establerts.