Compromís considera molt greu que el govern municipal permetera els mercats de Nadal tot i saber l’estat perillós de les torretes

El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, ha demanat a l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, que explique perquè va tardar tant a barrar les torretes del mercat i perquè ha volgut ocultar aquesta realitat en els pressupostos municipals per a 2013, aprovats recentment, malgrat que ella era conscient de la situació actual des de finals del mes de novembre, concretament el dia 30, quan va donar el vistiplau com presidenta de l’empresa pública municipal a l’informe signat per la gerent de l’empresa pública on s’afirmava que : “es considera necessari adoptar les mesures de seguretat que es consideren oportunes per a evitar que puguen produir-se danys per despreniments de la volada o de la coberta”

Segons Compromís, és molt greu que l’alcaldessa sabera l’estat de les torretes des de novembre de 2012 i no demanara immediatament el seu clos fins a esperar altres informes municipals. Soledad Ramón reconeix en la seua resolució del 14 de gener de 2013 que existeix un informe presentat per registre el dia 12 de desembre i signat per la gerent de l’empresa pública municipal (ESERCA), Cristina Chapa, que adverteix de l’estat lamentable de la torretes del mercat municipal i en el qual s’exigeix una actuació urgent.

Compromís exigeix que l’alcaldessa de Catarroja explique públicament perquè ha tardat un mes i mig a realitzar una resolució on es demanava el clos de les torres, malgrat que els informes dels tècnics municipals es coneixien des de. La gerent de l’empresa ESERCA va emetre altre informe contundent el 12 de desembre. L’alcaldessa decideix fer la resolució el 13 de gener, una vegada havien passat les festes nadalenques.

Monzó, també ha lamentat que el govern municipal no haja informat als grups de l’oposició i que l’alcaldessa de Catarroja aprove un pressupost on no s’inclou ni un euro per a la reforma del mercat a pesar que informes tècnics que ella coneixia alertaven d’un perill imminent d’ensulsiada. Davant aquesta falta de previsió i descontrol absolut de l’actual equip de govern, l’ajuntament de Catarroja s’ha vist obligat a sol·licitar una ajuda urgent de 100.000 euros a la Diputació de València. Quantia, afirma Compromís, que serà insuficient probablement per a solucionar els problemes estructurals que presenta l’edifici.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *