Compromís lamenta que el govern valencià reduïsca més d’un 30% les ajudes per a l’escola d’adults de Catarroja

El portaveu de Compromís en l’ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha lamentat, una vegada més, que les polítiques del PP valencià vagen encaminades a perjudicar la formació pública dels ciutadans. Segons Monzó, els últims anys la conselleria de Cultura del govern valencià ha signat convenis amb l’ajuntament de Catarroja per a sufragar part del cost que suposa contractar personal docent que impartisca cursos que permeta als ciutadans traure’s el graduat en ESO, la formació per a accedir a programes de grau mig o superior, així com diferents nivells de valencià com preparació per a la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Compromís denuncia que el govern valencià no ha complit amb el seu compromís dels últims anys, així ha estat l’ajuntament de Catarroja qui ha avançat íntegrament el sou del professorat perquè s’impartiren els cursos. L’ajuntament de Catarroja duu assumint el cost íntegre de l’escola d’adults dels últims anys perquè la Generalitat Valenciana no compleix les aportacions signades en els convenis. Per al curs pròxim la retallada serà de 45.000 euros, passarà dels 138.000 euros d’anys anteriors als 93.000 euros per al curs 2013-2014, segons el conveni que han de signar les dues administracions.

Per al curs 2013/2014, el govern valencià ja ha anunciat a l’alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón, que serà el consistori qui haja d’assumir 45.000 euros més perquè el conveni que s’ha de signar per al pròxim curs suposa una reducció important de la part que aporta la Generalitat Valenciana. Compromís exigeix al PP de Catarroja que denuncie la situació perquè l’educació és competència del govern autonòmic. Monzó demana a l’alcaldessa, Soledad Ramón, que exigisca al govern de Fabra una formació pública i de qualitat per als ciutadans del municipi.

Arxivat en: Cultura i Educació

Comentaris

  1. Ampa diu:

    Ni neteja, ni cultura ni educació.
    Són realment conscients del paper que fa l’Escola?
    La sol.lució és la privatització -per a ells-, és clar.
    I el poble calladet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *