Compromís demana que es depuren responsabilitats per l’estat del patrimoni històric del poble

Compromís exigeix responsabilitats polítiques i, de nou, una comissió d’investigació perquè cap de les memòries de les últimes excavacions han estat dipositades en Conselleria com està exigit per Patrimoni. A més, no descarta denunciar els fets davant la policia autonòmica, competent en matèria de protecció del patrimoni històric valencià, si l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, no pren mesures urgents.

Segons el portaveu de Compromís en l’ajuntament de Catarroja Jesús Monzó, la Conselleria d’educació, cultura i esport, té constància dels fets des de l’any 2011. Tant el govern local del PP com l’autonòmic, estan permetent que parteix de la Vil·la rústica de Catarroja (datada en el Segle I AC) estiga emmagatzemada, sense cap control i protecció, més de 5 anys en un traster municipal. Monzó ha demanat al govern municipal transparència absoluta i que s’informe a la ciutadania sense embuts. Compromís responsabilitza al PP de la situació perquè el seu grup ja va advertir de la situació fa més de 5 mesos. El PP no només no ha volgut donar explicacions sinó que ha votat en contra i s’ha negat a crear una comissió d’investigació.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *