Preguntes i demandes formulades, en el ple ordinari del mes de març del passat 4 d’abril, per Jesús Monzó en  representació del grup municipal Bloc-Compromís.

(En este enllaç, les respostes del mes de febrer)

1.-Ens poden explicar en què va consistir el dispositiu especial de neteja que l’empresa Valoriza va realitzar durant les festes de les falles? Per què es van inhabilitar diversos contenidors soterrats i no es va avisar amb temps la ciutadania? Quants serveis mòbils es van instal•lar pel municipi? Per quin motiu no es va tindre en compte la il•luminació dels carrers, almenys, durant la celebració d’alguns dels actes fallers, com ara l’ofrena, quan aquesta va circular pel camí real?

2.- Ens poden explicar quina és la mesura que van a prendre amb els solars de Catarroja que, actualment, no compleixen la normativa urbanística (tanques de seguretat, ocupació via pública, neteja, etc.)?

3.- Han revisat, tal i com es va aprovar en una moció, la il•luminació de les principals avingudes de Catarroja, així com la llum d’alguns parcs de la població (Moreres, 8 de març, Paluzié, Príncep d’Astúries, especialment en les  zones d’esbarjo? Quines mesures han pres al respecte des què es va aprovar?

4.- Hem pogut comprovar que s’han fumigat diverses zones de la població o s’han utilitzat productes fitosanitaris per combatre plagues d’insectes. És conscient l’actual equip de govern de la necessitat d’avisar la ciutadania quan es tiren aquests productes perquè poden provocar intoxicacions en animals de companyia i en xiquets? Per què l’empresa encarregada no ho està fent i fins i tot ha dit a diversos ciutadans que no tenen l’obligació de fer-ho?

5.- La senyalització viària de Catarroja és molt deficient, a més a més, algunes indicacions són incorrectes o presenten incorreccions ortogràfiques (Estació de FGV, Masanassa indiquen el quarter de la Guàrdia civil erròniament, o el centre de salut per un carrer direcció prohibida,…), així mateix no hi ha cap indicació al municipi que indique com anar al Port, a hisenda,  piscina coberta, etc). Hi ha un estudi al respecte? Està pensada la seua modificació a curt termini?

6.- Ens agradaria saber si els escrits que elabora i publica l’Ajuntament de Catarroja són revisats normativament. Si es així, voldríem que ens explicara qui ha revisat l’escrit elaborat i firmat per l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, amb motiu de les jornades del dia de la dona. Aquest escrit s’ha publicat amb nombroses faltes d’ortografia, aquest fet posa en evidència la institució que tota la corporació representa, una institució que hauria de vetlar per un ús adequat i correcte de les normes del valencià, fixades per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Demandes
1-. Demane que l’alcaldessa de Catarroja es comprometa, públicament, a presentar en un termini màxim de 15 dies un escrit, amb registre d’eixida, on s’exigisca al govern valencià una senyalització digna de les vies d’accés al municipi de Catarroja (CV-400, CV-36, CV-33, etc). D’aquest escrit, preguem que es facilite còpia als diferents grups municipals. Es tracta d’una demanda que estem fent-la des de fa molts anys i que,  segons ens ha confirmat l’alcaldessa de Catarroja, no hi ha cap documentació escrita que ho acredite sinó únicament telefònica.

2.- Així mateix demanem que es netege la zona de la riba del barranc a l’altura del pont d’accés a Catarroja perquè la vegetació, impedeix, fins i tot, la visibilitat d’alguna de les senyalitzacions viàries existents.

3.- Pregue que l’actual equip de govern o el regidor de festes explique públicament si tenen constància de la petició per part de veïns del nostre poble de fundar dues noves falles i si hi ha hagut algun pronunciament al respecte.

4.- Preguem que l’ajuntament de Catarroja envie un es crit al Govern valencià per a reclamar el deute que aquesta administració té amb l’Ajuntament de Catarroja, més de 2 milions d’euros. Així mateix preguem que agafe com a model l’Ajuntament d’Algemesí, governat també pel PP, que no sols li ha reclamat el deute sinó també els interessos que generen els préstecs que ha de demanar l’Ajuntament com a conseqüència dels impagaments del govern valencià.