Compromís proposa que Catarroja sol·licite ajudes a l’AVL per a fomentar el valencià

L’ús del valencià en l’ajuntament de Catarroja és testimonial i s’incompleix constantment amb la Llei d’ús i ensenyament del valencià, així com amb el dret dels ciutadans a rebre la informació en la seua llengua materna. Compromís també recorda l’incompliment del Reglament de normalització lingüística del municipi, on el valencià és la llengua del poble i s’ha de potenciar-se al màxim per a aconseguir un veritable procés de normalització.

El portaveu de Compromís, Jesús Monzó recorda a a l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, que existeixen recomanacions del Síndic de greuges que el seu govern no està complint.

Monzó proposa que es demana una línia d’ajudes per a retolar els edificis municipals, realitzar cursos entre funcionaris o realitzar les publicacions en la nostra llengua. Així mateix el portaveu de Compromís; Jesús Monzó exigeix al govern del PP de Catarroja que traga la plaça vacant de l’Oficina de promoció del Valencià, una oficina fantasma perquè des de fa més de tres anys no s’ha reemplaçat a la funcionària interina que ocupava aquesta plaça. És vergonyós que un partit que diu defensar el valencià, com el PP, any rere any pressuposte una plaça fantasma i permeta que una ciutat de prop de 30.000 habitants no tinga assessor en matèria lingüística.

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *