Compromís ha demanat a l’equip de govern del PP que cree una partida extraordinària amb l’excedent pressupostari del Pla Solidaritat. Des de Compromís, afirma Monzó, apostem per ajudes directes a les famílies; compra de llibres per part dels centres o l’opció de xecs per adquirir material escolar per a les famílies més necessitades. Així mateix, Compromís demana que en aquest pla d’ajudes s’incloguen com a beneficiaris també les papereries i les llibreries de la localitat.

Segons Monzó, el Pla solidaritat d’ajudes a la famílies i el Pla ocupació 2013 estan sent un fracàs absolut perquè, fins al moment, són molt poques les famílies que s’estan beneficiant d’aquesta partida pressupostària davant la pèssima organització de l’actual equip de govern que ha marcat unes pautes difícils de complir. Davant l’escassa concessió d’ajudes, la partida de 177.000 euros per al xec bàsic i els 120.000 euros del pla ocupació estan tenint un superàvit en què, perfectament podrien cobrir les necessitats de la famílies que, malgrat el magnífic esforç dels centres escolars i de les AMPAS, hauran de desemborsar una mitjana de 80 euros per xiquet per a material escolar, en el millor dels casos.

Compromís ha exigit a l’actual equip de govern que actue en benefici de tots els ciutadans. Segons Monzó, la partida destinada en els pressupostos municipals per a bancs de llibres és ridícula, uns 10.000 euros. Aquestes ajudes estan sent destinades per a les biblioteques d’aula i no per a la compra de llibres de textos en primària i secundària. Monzó remarca que en l’actualitat només els xiquets de 3 a 5 anys reben 50 euros a l’any per a material. Compromís exigeix que aquesta quantitat siga extensible a tots els cursos de primària i secundària per a aquelles famílies més necessites. Només així, s’afirma des de Compromís, podem garantir que cap xiquet de Catarroja es queda sense llibres per a poder desenvolupar el curs amb normalitat.

Compromís adverteix a l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, que ha d’actuar amb polítiques clares, ajudes directes i que es deixe d’inventar fórmules estranyes per a beneficiar a persones que realment no tenen una necessitat real per a subsistir o tenir accés a qüestions socials bàsiques com l’educació, en referència a la nefasta gestió dels diners pública amb el Pla Solidaritat.