Compromís acusa el PP i PSOE de monopolitzar l’espai electoral

Compromís ha presentat un recurs davant la Junta electoral de Zona de València perquè consideren injust i desproporcionat el repartiment que s’ha realitzat de l’espai electoral perquè invisibilitza els partits minoritaris.

Compromís argumenta que totes les candidatures que ho han sol·licitat haurien de tenir presència en els espais habilitats per l’Ajuntament de Catarroja. En totes les eleccions aquest dret s’ha garantit, encara que el PP i el PSOE hagen volgut aplicar la regla de percentatge que assigna la Junta electoral de Zona de València i que la majoria de municipis no apliquen perquè arriben a consensos per a compartir un espai comú.

Per a Compromís, la presència mínima de les candidatures ha de garantir, almenys, poder penjar un cartell de les candidatures en cadascun dels costats dels panells habilitats. A Catarroja el PP i el PSOE han monopolitzat el 90% de l’espai disponible, deixant a la resta de formacions una panell per a compartir i a un dels costats. En alguns casos, els panells que ens han adjudicat són els menys visibles de tots perquè existeixen senyals o arbres que dificulten la visibilitat de les candidatures.

El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, lamenta la falta de voluntat i de consens dels dos partits majoritaris. PP i PSOE han volgut monopolitzar mitjançant una fórmula que només cerca ocupar tot l’espai i que no garanteix la pluralitat. Així mateix, Monzó considera ridícul l’espai que se’ls ha deixat a la resta de partits que concorren a les eleccions europees perquè se’ls invisibilitza absolutament al no poder penjar un cartell de la candidatura. En el cas que tots vulguen exercir el seu dret, només podrien posar adhesius enganxines

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *