El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, denuncia que l’ús del valencià és testimonial en l’administració local i que “el PP, amb les seues polítiques de mostrador, no solament no prioritza el seu ús sinó que ho ha bandejat absolutament”. Compromís exigeix la posada en funcionament de l’Oficina de Promoció del Valencià (OPV) i lamenta que el PP prioritze el castellà per damunt del valencià en la pàgina web municipal i en les xarxes socials, fent així cas omís dels suggeriments del Síndic de Greuges i del reglament municipal de normalització lingüística.

Monzó també ha lamentat, un any més, que Catarroja siga dels pocs municipis de la comarca de l’Horta Sud en els quals els seus ciutadans no poden estudiar tots els nivells de valencià de la Junta Qualificadora, malgrat el conveni establit entre el consistori municipal i la Generalitat Valenciana per a garantir la seua impartició en l’Escola Pública d’Adults.

Per al portaveu de Compromís, “és vergonyosa la falta de voluntat política d’aquells que ens governen”. Segons Monzó “la formació dels nostres ciutadans en idiomes és fonamental però es prioritzen altres despeses estèrils mitjançant concessions a empreses amigues”.

Monzó considera que està molt clar que les prioritats de les polítiques del PP a Catarroja “no estan afavorint ni a la sanitat ni a l’educació perquè la reducció de serveis i el minvament d’instal·lacions en els últims anys és molt evident”.