Compromís proposa un pla d’igualtat per a les polítiques d’ocupació de Catarroja

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha anunciat la presentació d’una moció per a exigir a l’Ajuntament de la localitat un pla d’igualtat que permeta la contractació de més dones, així com la seua inserció laboral. Compromís ha lamentat que les polítiques d’igualtat de l’equip de govern del PP consistisquen a fer quatre activitats dirigides a les dones durant l’any i que, en canvi, no es treballen altres aspectes importants com l’elaboració d’un pla que “no permeta” que tant l’ajuntament com l’empresa pública Eserca contracten únicament un perfil de ciutadà en concret. Monzó afirma que des de Compromis entenem que l’administració local ha de lluitar per a aconseguir la plena integració laboral de tota la ciutadania, per a açò, és necessari fer plans que asseguren aquesta igualtat, així com oferir tallers i cursos diversos, evitant aquells que tinguen un perfil més masculí”

Monzó assegura que el 100% de les persones contractades per l’empresa pública ESERCA en l’últim any són homes. Els programes d’inserció laboral tenen un perfil altament masculinitzat, tot i que l’atur especialment afecta a les dones i als joves de la població.

Així mateix, des de Compromís s’ha criticat que la política d’igualtat de l’Ajuntament de Catarroja només vaja dirigida a la dona i que no es facen polítiques clares i contundents per a evitar la discriminació sexual o racial, especialment dirigida als adolescents davant l’auge important que existeix de discriminació entre la ciutadania.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *