Monzó: “és lamentable que el PP de Catarroja s’opose a la igualtat entre homes i dones”

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha manifestat estar “decebut” per les polítiques de “aparador” del PP de Catarroja. Monzó ha lamentat que el PP rebutge una proposta en la qual s’exigia a l’Ajuntament que complís amb la llei orgànica d’igualtat efectiva aprovada l’any 2007, i adeqüés les seues política a un perfil menys masculí.

La moció, presentada per *Compromís, i recolzada per tots els grups, excepte el PP, exigia un pla municipal per a la igualtat, amb la idea d’incentivar l’ocupació de les dones davant la discriminació contractual que realitza actualment l’Ajuntament a través dels seus programes.

Monzó considera “escandalós que el 100% de les persones contractades per ESERCA, l’empresa pública municipal, siguin homes i que els tallers ocupacionals que ofereix l’Ajuntament de Catarroja tinguin un perfil clarament masculí”.

Compromís considera que demanar a l’empresa pública ESERCA un pla d’igualtat és totalment raonable, encara que pel nombre de persones contractades no supere les 200 i la llei no ho exigisca escrupolosament, com s’excusava el portaveu del PP, Miguel Martínez en la seua intervenció durant el ple. Per al portaveu de Compromís “l’Ajuntament de Catarroja i l’administració pública han de donar exemple, però sembla ser que el PP no ho té molt clar a hores d’ara del segle XXI”. Tampoc és el cas de la Regidoria de la Dona i Igualtat que, en el que porta de legislatura, “només es dedica a fer activitats per el “*Dia de la Dona” i la resta de l’any es queda sense pressupost i sense *idees per a fomentar la igualtat real dins del municipi, no només entre l’home i la dona sinó també entre persones de raça diferent, orientació sexual, religió, etc”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Comentaris

  1. Empar diu:

    Me n’alegre molt. És molt necessari el Pla d’Igualtat. No solament per a l’empresa Eserca, per a tot l’Ajuntament. Els escrits cada dia són més fastigosos. Vinguen d’on vingue. El llenguatge totalment sexista.
    Respecte a la Regidoria és vergonyós. Fins i tot seria millor que no hi haguera dia de la Dona perquè per a visionar una pel.lícula!!!!!!
    Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *