El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, assegura que l’alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón, ha transferit per resolució d’alcaldia, tots els diners pressupostats per a premis literaris i promoció del valencià de l’exercici del 2014. Compromís lamenta que el PP ataqui els senyals d’identitat del poble valencià d’aquesta manera, a esquena de la ciutadania i sense donar la cara. El PP pressuposta una cosa però fa una altra ben diferent.

Tots els diners transferits de la partida de promoció del valencià, així com la destinada a publicacions literàries, més de 10.000 euros, ha anat a parar a “engrossir” les despeses de la setmana musical de “Sifasol”. Compromís, així mateix, adverteix que gran part de la partida de joventut, uns 3.000 euros, s’ha destinat a pagar un grup musical durant les festes majors, el mateix ha ocorregut en serveis socials, una part de la partida s’ha destinat per pagar al cantant, Vicente Seguí, que va actuar durant el berenar dels majors. Monzó assegura que la partida de festes s’ha vist incrementada mitjançant transferència d’òrgans de govern, serveis socials i joventut.

Monzó, adverteix que el PP està utilitzant algunes places pressupostades, com la de coordinador d’esports o la del tècnic de promoció lingüística, per pagar les gratificacions als funcionaris municipals. Compromís considera que el pressupost s’altera constantment amb  “mala fe” per emmascarar una política nefasta de favoritisme i sectària.