El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, assegura que: “el municipi ha incrementat exponencialment el nombre d’abocadors incontrolats en els últims anys, alguns d’ells es troben fins i tot prop de zones d’alt valor ecològic com és el Parc natural de l’Albufera”.

Monzó assegura que “el PP amb la seua política d’especulació, només ha aconseguit que es degrade gran part del terme municipal, especialment la zona que havia d’ocupar el suspès macroprojecto urbanístic del PAI del Nou Mil·lenni; que pretenia urbanitzar més d’1,7 milions de metres quadrats d’horta.

Compromís assegura que “projectos com el PAI del Nou Mil·lenni només han servit per degradar zones del municipi davant la passivitat del PP que només aspirava a fer el gran negoci del segle”. La moció insta a l’ajuntament de la localitat a exigir a l’empresa concessionària, Valoriza, el compliment estricte del contracte, amb exigents mesures de control, així com implementar el servei de neteja per eliminar els nombrosos abocadors incontrolats existents en el terme municipal, especialment a la zona afectada pel PAI, uns dels punts negres de terme municipal davant la suspensió definitiva del macroprojecte urbanístic.