Compromís assegura que només una auditoria podria esclarir el cost total que ha suposat per a les arques municipals el portar endavant aquest projecte urbanístic. Compromís ha tret a la llum factures que només en advocats i procuradors suposen un desemborsament de prop de 200.000 euros, en concret 188.948,79 euros que s’han tirat a les escombraries.

Recordem que el 26 de juny de 2014 el Tribunal Suprem va confirmar la sentència que en 2011 va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Valencià pel qual es va declarar nul el PAI Nou Mil•lenni per falta de recursos hídrics. Un projecte que s’ha vist clarament que només pretenia defensar “interessos particulars” i que el PP de Catarroja, la Generalitat de Camps i una empresa constructora volien dur a terme sense el beneplàcit de la ciudadania.

Nou Mil•lenni era un macroprojecte urbanístic que pretenia construir 13.000 habitatges a l’última zona d’horta de Catarroja existent entre la CV-400 i la carretera de Torrent (CV-33), doblegant la població actual del municipi.

En l’actualitat, denuncia Compromís, el PAI Nou Mil•lenni no té cap viabilitat (ni econòmica ni política), però les ferides que ha deixat són evidents: molts dels horts de la zona han passat a les mans de bancs i d’empreses constructores (la majoria en fallida) que els han abandonat i no es preocupen ni de netejar les parcel•les. A més de la destrossa en l’horta, el projecte ha deixat un muntant econòmic en pèrdues gairebé impossible de valorar i un forat *immenso en l’actual Pla General d’Ordenació urbana del municipi (PGOU)