El punt final de Nou Mil·lenni i un nou urbanisme per a Catarroja

Pel seu interés reproduïm l’article publicat pel nostre regidor Martí Raga al seu blog.

No fa massa explicava que l’Ajuntament de Catarroja s’havia gastat vora 200.000 euros en advocats per a la defensa jurídica de Nou Mil·lenni i que estos diners no van valer de res perquè, afortunadament, el Tribunal Superior de Justícia i el Tribunal Suprem van tirar a terra este projecte.

Fa unes setmanes vaig preguntar a l’Ajuntament què pensava fer al respecte i la resposta que em van donar és que havien enviat un escrit a la Generalitat per preguntar què havien de fer.

Com no confiàvem massa en la capacitat de l’equip de govern i en les instruccions que pogueren arribar de la Generalitat, des de Compromís per Catarroja hem fet un pas al front i hem demanat l’execució forçosa de la sentència que declara nul el Nou Mil·lenni.

Què pot passar ara? Molt senzill: que caiga tot el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Catarroja a terra perquè es va fer com un trage a mida per a Nou Mil·lenni, que ara és nul.

Intentaré explicar-me un poc millor: el PGOU és l’instrument de planejament urbanístic més important de cada població: regula els usos del sòl i les grans línies d’actuació urbanística d’un municipi, diu com ha de créixer un poble, on estaran les zones verdes, les parcel·les dotacionals per a escoles i hospitals… etc.

Podem dir, per tant, que el PGOU és el mapa rector de cada poble, sobre el qual s’han de basar la resta de disposicions urbanístiques. Doncs bé, a Catarroja tot es va fer al voltant de Nou Mil·lenni, un PAI que ara és nul.

En Compromís entenem que la nul·litat de Nou Mil·lenni s’ha d’estendre a tot el PGOU i per això hem demanat al Tribunal Superior de Justícia de València que execute la sentència, una cosa que no han fet ni l’Ajuntament, ni la Generalitat, ni l’Estat, que eren les parts interessades en la disputa.

Si el TSJ executa la sentència i ordena fer un nou PGOU totes les possibilitats estan obertes: podem protegir zones d’horta, implementar mesures per al seu cultiu i fer que siguen productives i rendibles econòmicament, buscar una solució per al desenvolupament sostenible del Port de Catarroja i millorar tot allò que encara queda pendent al mateix poble.

Podrem posar en marxa, en definitiva, un nou model d’urbanisme que cree ocupació i riquesa, que respecte el medi ambient i que reordene el poble per fer-lo més habitable.

En Compromís som així d’ambiciosos 😉

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *